vlam      Handbalvereniging Texel

 

Lid worden!

 

Aangesloten bij

logo nederlands-handbal-verbond

 

 

Zie dit

Wedstrijdverslagen

Texelse handbalsters verliezen koppositieDe handbaldames van Texel zijn een plaats gezakt in de…

Van alles wat

 

Handbalfan Nick Schilder promoot Nationale Sport Week 2012!

 

De Nationale Sport Week is een jaarlijks terugkerend, landelijk evenement waarin een groot aantal gemeentes en sportorganisaties de handen ineen slaat om zoveel mogelijk mensen met lokale sporten kennis te laten maken.

In het leuke YouTube-filmpje komt Nick, de helft van het succesvolle duo Nick & Simon, niet alleen aan het woord, maar laat de populaire Volendammer tevens zien dat hij een aardig ‘balletje’ kan gooien.

De clip is oorspronkelijk opgenomen ter promotie van de Nationale Sport Week 2012.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Leuke Trainings Video's

 

Strafworp

 

Lob

Als u wordt geconfronteerd met een offensieve keeper kan een lob heel effectief zijn. Als de aanvaller is het heel belangrijk dat je probeert ervoor te zorgen dat de keeper de eerste stap zet.

Maak een kleine schijnbeweging of ga voor een krachtig schot om de keeper in beweging te krijgen. Zodra de keeper is begonnen met bewegen (vooral zijwaarts) is het erg moeilijk voor hem of haar om een goede uitgebalanceerde lob tegen te houden. Let goed op de hand en pols beweging van de aanvaller…

 

 

Duim schroef  

een variatie van de penalty is de zogenaamde duim schroef. Deze gaat gepaard met een snelle beweging van de pols en kan zeer effectief en spectaculair zijn.

Een schijnbeweging zal er voor zorgen dat de keeper naar de verkeerde hoek gaat, zodat de aanvaller de bal dicht bij zijn standbeen kan plaatsen. Let op de draaiende beweging van de pols en het effect dat het heeft op de baan van de bal…

 

Overspelen

    

                                                                                                                                                  

Tussen de benen

De bal doorgeven naar de aanvallende speler kans soms een hele uitdaging zijn. De manier is om de ruimte voor de pass naar de aanvallande speler te vinden. Zo blijkt, is er veel ruimte rondom de benen van de verdediger. Door de snelle wisseling van tempo en beweging naar de zijkant, dwingt hij de verdediger zijwaarts.

Dan, op het meest gunstige moment, speelt hij de bal in de ruimte die aanwezig is wanneer de verdediger zijn benen beweegt. Vanuit het oogpunt van de aanvaller is het belangrijk dat hij meebeweegt met de beweging van zijn teamgenoot, waardoor hij de bal kan vangen, om de verdediger heen te draaien, en laatst maar zeker niet het minst, een doelpunt te maken.

Let op de timing van de aanvaller als hij de bal tussen de benen van de verdediger door speelt.

 

Over het hoofd  

Een variatie, welke veel frustratie bij de tegenstander zal opwekken, is wanneer de aanvaller de bal over het hoofd van de verdediger speelt. Om te slagen moet je zorgen dat de verdediger zijn handen naar beneden doet. Een manier hiervoor is om te verdediger te laten denken dat je een laag schot gaat maken, maar het behulp van je pols speel je de bal over zijn hoofd.

De pass vereist uitstekende pols vaardigheden en zal een verassende keuze zijn om te bal over te spelen.

 

 

Wegdraaien

 

Wegdraaien van de verdediger

Vandaag de dag is heeft een aanvaller een belangrijke rol in het handbal. Je moet snel een aantal trucs uit je mouw kunnen schudden om jezelf vrij te spelen een een schot te nemen.

De verdediger houdt zich vast een de aanvaller. Op het moment dat de aanvaller de bal vangt verplaatst hij zijn gewicht naar beneden en draait weg van de verdediger. Wat zal beslissen of hij er in slaagt of niet, is dat wanneer hij wegdraait de arm van de verdediger geblokkeerd moet worden.

De blokkering van de arm, samen met de beweging van de aanvaller, elimineert het vermogen van de verdediger om deze truc te kunnen stoppen. Let op hoe hij de arm van de verdediger vast zet tussen zijn elleboog een bovenlichaam.

 

 

 

 Aanvallen

 

Schroef

De manier voor de aanvaller hier is om een hoge sprong te maken en daarmee zichzelf de tijd te geven die nodig is om het schot af te maken. Door het uitsteken van zijn arm en tegelijkertijd de hoek van zijn lichaam te veranderen, zal de keeper doen geloven dat de aanvaller de bal wil schieten in de dichtstbijzijnde hoek.

Maar, op het hoogste punt van zijn sprong veranderd de situatie plotseling. hij verlaagt zijn hand en met een snelle beweging van de pols plaatst hij de bal buiten bereik van de keeper.

Let op de positie van het lichaam van de aanvaller, de hoek van zijn bovenlichaam en de beweging van zijn pols die de bal laat draaien.

 

Lay up 

Dit zou heel goed technisch het meest veeleisende schot kunnen zijn. Eerst, is een snelle hoge sprong nodig om zo veel mogelijk tijd en een gunstige hoek te krijgen. Met zijn onderarm laat hij de keeper denken dat hij in de verste hoek wil schieten.

Als de keeper uit zijn dekkende positie komt, maakt de aanvaller een lay up en schiet de bal over de bovenkant van het hoofd van de keeper.

 

 

Schijnbeweging

 

Draaiende schijnbeweging

In deze video is het verloop van de aanvallers bewegingen cruciaal. Het stelt hem in staat om de kracht van de rotatie te behouden en mee te nemen in het schot. De aanvaller wil de verdediger laten geloven dat hij onder zijn arm door gaat schieten.

Dankzij de schijnbeweging komt de verdediger laag neer op zijn linker voet. Op dit moment draait de aanvaller om de verdediger heen. Als de timing van de aanvaller goed is heeft hij nog twee stappen over om te draaien en te schieten.

Om deze schijnbeweging succesvol uit te voeren moet je het zeer precies uitvoeren zodat de verdediger op zijn plek blijft staan om zo de schietkansen te vergroten.

 

 

3 stap schijnbeweging 

De 3 stap schijnbeweging is een onderdeel van het handbal ABC en wordt beschouwd als een van de meest gebruikte schijnbewegingen binnen deze sport. De aanvaller beweegt vooruit op hoge snelheid, vangt de bal en neemt een grote stap naar links. Daarna zet hij af naar rechts met grote snelheid en kracht en na de derde stap springt hij en schiet.

Om de 3 stap schijnbeweging te laten slagen zijn er enkele belangrijke details waar u op moet letten. Nummer één is om genoeg kracht in de benen te hebben om de schijnbeweging goed uit te kunnen voeren. Nummer twee is om voor de juiste afstand tussen u en de verderdiger te zorgen tijdens de hele beweging.